Aegean: Αντληση 135,2 εκατ. € από τη δημόσια προσφορά

Στα 7,6 ευρώ η τιμή διάθεσης
Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2007 16:53

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ την Παρασκευή η συνδυασμένη προσφορά για την εισαγωγή των μετοχών της Αεροπορία Αιγαίου Α.Ε. (Aegean Airlines) στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, κατά τη συνδυασμένη προσφορά διατέθηκαν 17.854.280 μετοχές. Συνολικά, η δημόσια και η διεθνής Προσφορά υπερκαλύφθηκαν από τη ζήτηση κατά 16,6 φορές.

Οι προσφερόμενες μετοχές υπερκαλύφθηκαν ανά προσφορά ως εξής: κατά 20,λ8 φορές από εγχώριους επενδυτές (συμπεριλαμβανομένων 130.975 αιτήσεων από ιδιώτες επενδυτές) και κατά 12,5 φορές από ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Η τιμή διάθεσης ορίστηκε σε €7,60 ανά μετοχή, ενώ τα συνολικά προς άντληση κεφάλαια από τη συνδυασμένη προσφορά (πριν από την αφαίρεση εξόδων) ανέρχονται σε €135,2 εκ.

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της Aegean ευχαριστεί θερμά το επενδυτικό κοινό για τη μεγάλη ανταπόκρισή του, καθώς και τον Συντονιστή της Συνδυασμένης Προσφοράς Citigroup Global Markets, τον Συνδιαχειριστή της Διεθνούς Προσφοράς NBGI, τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους της Εγχώριας Δημόσιας Προσφοράς Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς, τους Κυρίους Αναδόχους Alpha Bank, EFG Eurobank Ergasias και HSBC Bank, και τους Λοιπούς Αναδόχους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα