Αυξημένες κατά 10% οι αφίξεις Μαΐου στη Ρόδο

Πετραλιά: «Το μνημείο της Καλλιθέας αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τον τουρισμό»
Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2007 18:32

Πολύ καλές προοπτικές για τον φετινό τουρισμό εμφανίζει το νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ.Φάνη Πάλλη-Πετραλιά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Μνημείου της Καλλιθέας, οι αφίξεις τον φετινό Μάιο στο αεροδρόμιο της Ρόδου ήταν 10% περισσότερες απο αυτές του περασμένου Μαΐου. «Ο ιματικός τουρισμό -σημείωσε η υπουργός- γιατί ιαματικός τόπος ήταν εδώ, είναι μια νέα μορφή τουρισμού, στην οποία στοχεύουμε ως χώρα, μέσα απο το νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο έχουμε δημιουργήσει».

Στον χαιρετισμό της, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαδιακή και συμβολική την ημέρα, επισημαίνοντας ότι η Καλλιθέα αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό μνημείο, για το οποίο οι προσπάθειες ανάδειξης και συντήρησης θα πρέπει να συνεχιστούν. Η μεγάλη μας δύναμη και δυναμικότητα είναι ο πολιτιστικός μας πλούτο και το φυσικό περιβάλλον, τόνισε η κ. Πετραλιά, αναφερόμενη στις γενικότερες προσπάθειες για την ανάπτυξη του τουρισμού τόσο στην Δωδεκάνησο όσο και γενικότερα στην χώρα.

«Το μνημείο της Καλλιθέας αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τον τουρισμό», πρόσθεσε η κα Πετραλιά, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού και ιδιαίτερα του ιαματικού, δεδομένου ότι η Καλλιθέα από το 1929 αποτελούσε χώρο στον οποίο είχε αναπτυχθεί ο ιαματικός τουρισμός. Η Ελλάδα -τόνισε η υπουργός- μπορεί να γίνει πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο σε ό,τι αφορά αυτή την μορφή τουρισμού.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών κ.Γιάννης Βαληνάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του μνημείου. "Λίγες περιοχές εκπέμπουν την αύρα ιστορίας και πολιτισμού που εκπέμπει η Καλλιθέα", τόνισε ο κ. Βαληνάκης επισημαίνοντας ότι το έργο που έγινε, αποκαθιστά τις σχέσεις με το παρελθόν και την πολιτιστική μας κληρονομιά και καταδεικνύει τον ρόλο της Ρόδου ως σταυροδρόμι πολιτισμών.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο δήμαρχος Καλλιθέας Γιάννης Ιατρίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια για να ανακαινιστεί το σημαντικό αυτό μνημείο και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συνέχεια, δεδομένου ότι απαιτούνται και άλλες παρεμβάσεις στο μνημειακό αυτό συγκρότημα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης οι βουλευτές Αναστάσιος Καραμάριος, Βασίλης Χρύσης και Γιάννης Παρασκευάς, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος και ο αντινομάρχης Δωδεκανήσου Στάθης Κουσουρνάς.

Τζίνα Αγγούρη



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα