Ηγετική παρουσία και στην πανδημία

Sponsored Content
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 10:08

Ένα από τα πιο ισχυρά χτυπήματα που επέφερε η πανδημία της Covid-19 ήταν αυτό στον εφοδιασμό και τις μεταφορές. Ωστόσο το πλήγμα αυτό δεν αφορά τους πάντες. Κάποιοι ξεχώρισαν για την ανθεκτικότητα, τη στρατηγική σκέψη, την ταχύτητα αντίδρασης και την επέκταση των δραστηριοτήτων τους.

Μια από τις εταιρείες που λειτούργησαν με απολύτως θετικό τρόπο είναι η UTC Διεθνείς Μεταφορές Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των αερομεταφορών πάσης φύσεως εμπορευμάτων.

Σε μια συγκυρία με πρωτόγνωρες δυσκολίες, με ανταγωνισμό σκληρό και συχνά αθέμιτο, το 2020 η UTC διέπρεψε καθώς ήταν στην πρώτη θέση μεταξύ των 10 πρώτων μεταφορικών εταιρειών - μελών της ΙΑΤΑ στην Ελλάδα! Αυτό το επίτευγμά της αποκτά μεγαλύτερη αξία εάν υπολογίσουμε ότι το 2020, εξαιτίας των περιορισμών που επεβλήθησαν ώστε να ελεγχθεί η πανδημία της Covid-19, σημειώθηκε μείωση των εξαγωγών της τάξεως του 30% - 35%.

Η κύρια ειδίκευσή της αφορά τη μεταφορά νωπών αλιευμάτων, καθώς διαθέτει προσωπικό με υψηλή τεχνογνωσία στη μεταφορά ευπαθών προϊόντων. Ειδικά στα αλιεύματα δραστηριοποιούνται από το 1989.

Είναι δε τόσο μεγάλοι οι όγκοι των προϊόντων που διαχειρίζεται η UTC και τόσο ευπαθής η φύση τους, ώστε ως εταιρεία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες ετησίως. Συνεργάζεται σε όλο τον πλανήτη με μεταφορικές εταιρείες διεθνούς κύρους και καλύπτει όλο το φάσμα των μεταφορών (αεροπορικές, οδικές, θαλάσσιες) επιτυγχάνοντας το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Ως συνέπεια, σήμερα η UTC μεταφέρει το 99% των νωπών αλιευμάτων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.

Η UTC, η οποία ιδρύθηκε από ένα επιτελείο καταξιωμένων στελεχών στο χώρο της μεταφοράς εμπορευμάτων, έχει την έδρα της στην Αθήνα, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», και αναπτύσσει δραστηριότητα πολύ ευρύτερη της κύριας ειδίκευσής της στα αλιεύματα. Για την ακρίβεια:

  • Έχει 11 διαφορετικούς τομείς ειδίκευσης μεταφορών σε όλα τα στάδιά τους, που κυμαίνονται από έργα τέχνης και εμπορεύματα μεγάλης αξίας (κοσμήματα, πολύτιμους λίθους, ρολόγια κ.λπ.) και μεγάλης ευαισθησίας (τρόφιμα, κατοικίδια ζώα κ.λπ.) έως ανταλλακτικά και εφόδια πλοίων.
  • Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει εταιρείες οι οποίες επιχειρούν σε 18 διαφορετικούς κλάδους – άλλες με αξιοσημείωτη παρουσία και άλλες με ηγετικό ρόλο.
  • Οι πελάτες της αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα σε 10 χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, ΗΠΑ, Ντουμπάι, Ιαπωνία, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ολλανδία, Χονγκ Κονγκ).

Εν τέλει η UTC πρωταγωνιστεί στη στήριξη και την προώθηση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Όπως σημείωνε τον Σεπτέμβριο του 2020 ο πρόεδρός της, «η αύξηση των εξαγωγών και η ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας βοηθάει στην ανάπτυξή της, άρα και στην ευημερία της χώρας. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως μόνο με τον τουρισμό δεν υπάρχει ανάπτυξη και δυστυχώς τα τελευταία γεγονότα με την κρίση της Covid-19 το επιβεβαιώνουν».

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα