Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού στην Ασία

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 10 μηνών
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2007 07:42

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά την άνοδό του στα υψηλότερα επίπεδα 10 μηνών χθες, καθώς εικάζετο ότι τα διϋλιστήρια στις ΗΠΑ ενδέχεται να κοπιάσουν να αντικαταστήσουν την βενζίνη για τις καλοκαιρινές προμήθειες.

Εκθεση του υπουργείο Ενεργείας της χώρας στις 5 Ιουλίου, ενδέχεται να δείξει ότι τα αποθέματα πετρελαίου παρέμειναν αμετάβλητα την εβδομάδα που πέρασε μετά από ένα μήνα ανόδου, καθώς τα διϋλιστήρια αύξησαν τους δείκτες λειτουργίας τους για να παράγουν βενζίνη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εννέα οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Η χρήση των διϋλιστηρίων ενδέχεται να φθάσει το 90% για πρώτη φοράς σε πέντε εβδομάδες.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 70,90 δολ. το βαρέλι, 19 σεντς χαμηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:05 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα. Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 41 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 71,09 δολ. το βαρέλι χθες, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 25 Αυγούστου του 2006. Νωρίτερα το πετρέλαιο υποχώηρσε έως 1,6%.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 72,41 δολ. το βαρέλι, 22 σεντς χαμηλότερα στο ICE Futures του Λονδίνου. Σημείωσε άνοδο 1,7%, φθάνοντας χθες τα 72,63 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 25 Αυγούστου του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα