Αυστραλία: Απροσδόκητη μείωση των λιανικών πωλήσεων

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2007 08:13

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ μείωση σημείωσαν τον Μάϊο οι λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία, ενώ οι άδειες κατασκευής κατοικιών υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα έξι ετών, σηματοδοτώντας ότι η Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει αύριο αμετάβλητα τα επιτόκια. Πτωτικά κινήθηκε το νόμισμα της χώρας.

Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν για δεύτερο μήνα, κατά 0,1%, από τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας στο Σύδνεϋ. Ο αριθμός των αδειών κατασκευής ή ανακαίνισης κατοικιών, υποχώρησε 5,6%. Κατά μέσον όρο 26 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεψαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα σημείωναν άνοδο 0,7% και οι άδειες κατοικιών θα υποχωρούσαν 1,4%.

Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε από τα σχεδόν υψηλότερα επίπεδα 18 ετών έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση για τις πωλήσεις. Το νόμισμα υποχώρησε 0,2%, φθάνοντας στα 85,68 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ στις 12:28 μ.μ. στο Σύδνεϋ, μετά την αναρρίχησή του νωρίτερα στα 85,98 σεντς, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 1989.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα