Κάτω από τις 2.000 μονάδες ο Nasdaq

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2001 17:10
UPD:17:26

Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 μονάδων υποχώρησε σήμερα ο Nasdaq - για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 1998 - καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τις οικονομικές επιδόσεις των εταιρειών της Νέας Οικονομίας στις συνθήκες που δημιουργεί η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Το απαισιόδοξο κλίμα που δημιούργησε η είδηση ότι η Cisco Systems θα προβεί σε περικοπές του εργατικού της δυναμικού κατά 5.000 θέσεις εργασίας ή ποσοστό 11% μέxρι το τέλος του τρέxοντος οικονομικού έτους, επιδείνωσε ακόμη περισσότερο η σημερινή ανακοίνωση της κορυφαίας σουηδικής εταιρείας Ericsson ότι οι πωλήσεις της θα είναι σημαντικά μειωμένες το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ζημιών.

Παράλληλα, η επισήμανση της Ericsson για το αβέβαιο μέλλον του ευρύτερου τεχνολογικού τομέα στο νέο περιβάλλον που δημιουργεί η επιβράδυνση της παγκόσμιας και - κυρίως - της αμερικανικής οικονομίας έχει εντείνει ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες των επενδυτών.

Αυτή την ώρα ο Nasdaq υποχωρεί κατά 3,40% και βρίσκεται στις 1.983,08 μονάδες. H τιμή της μετοχή της Cisco Systems υποχωρεί κατά 8,46%, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφουν και οι τιμές των μετοχών και άλλων κορυφαίων εταιρειών από το συγκεκριμένο χώρο, όπως οι: Oracle, Sun Microsystem, Intel, Microsoft, Ciena και Dell.

Σημαντικές απώλειες, της τάξεως του 1,87%, καταγράφει και ο Dow Jones, ο οποίος έχει διαμορφωθεί στις 10.445,49 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα