Τηελφώνημα από Μπάιντεν περιμένει ο CEO της Huawei

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 12:18
UPD:12:38
REUTERS/TINGSHU WANG

Ευπρόσδεκτο είναι από τον διευθύνων σύμβουλο της Huawei ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Ο Ρεν Ζενγκφέι  ελπίζει σε μια πιο ήπια προσέγγιση απέναντι στον κινέζικο γίγαντα τηλεπικοινωνιών, έπειτα από περίπου δύο χρόνια πίεσης από την Ουάσινγκτον.

Η Huawei χαρακτηρίστηκε ως απειλή της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ υπό τη διοίκηση του Τραμπ, η οποία έκανε ενέργειες για να εμποδίσει την πρόσβαση της εταιρείας σε λογισμικό και εξαρτήματα.

Η Ουάσιγκτον ισχυρίστηκε ότι ο εξοπλισμός δικτύωσης της Huawei θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κατασκοπεύει Αμερικανούς πολίτες. Η Huawei έχει αρνηθεί επανειλημμένως αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Καλωσορίζω τέτοιες τηλεφωνικές κλήσεις και το μήνυμα αφορά την κοινή ανάπτυξη και την κοινή επιτυχία», δήλωσε ο Ρεν στα πρώτα δημόσια σχόλιά του μετά την αλλαγή κυβέρνησης στην Ουάσινγκτον.

«Οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν οικονομική ανάπτυξη και η Κίνα θέλει επίσης να έχει οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Ο CEO της Huawei προσπάθησε να προσελκύσει τις αμερικανικές εταιρείες υποστηρίζοντας  ότι ορισμένες από αυτές έχουν επηρεαστεί αρνητικά από το γεγονός ότι δεν μπορούν να προμηθεύσουν την κινεζική εταιρεία.

«Εάν η παραγωγική ικανότητα της Huawei μπορεί να επεκταθεί, αυτό θα σήμαινε περισσότερες ευκαιρίες για τις εταιρείες των ΗΠΑ να προμηθεύσουν επίσης. Πιστεύω ότι αυτό θα είναι αμοιβαία επωφελές. Πιστεύω ότι (η) νέα διοίκηση θα έχει κατά νου τέτοια επιχειρηματικά συμφέροντα καθώς πρόκειται να αποφασίσουν τη νέα τους πολιτική », δήλωσε ο Ρεν.

«Ελπίζουμε επίσης  ότι θα μπορέσουμε  να αγοράσουμε μεγάλο όγκο αμερικανικών  υλικών καθώς και εξοπλισμό, έτσι ώστε όλοι να επωφεληθούμε από την ανάπτυξη της Κίνας», συνέχισε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα