Π. Βουρλούμης: Αλλάζει το τοπίο στις τηλεπικοινωνίες

«Θετική» η μετοχοποίηση του ΟΤΕ
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2007 16:08
UPD:16:12

Θετική χαρακτήρισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης την πώληση μέσω Χρηματιστηρίου του 10,7% του μετοχικού κεφαλαίου, του Οργανισμού που κατείχε το ελληνικό δημόσιο.

Κατά τη διάρκεια εφ` όλης της ύλης συνέντευξης, προς τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ο κ. Βουρλούμης είπε πως η ενέργεια αυτή βοήθησε τον ΟΤΕ γιατί ξεκαθάρισε το τοπίο και εκτίμησε ότι η μείωση του ποσοστού του ελληνικού δημοσίου δεν αλλάζει τίποτα στον ΟΤΕ.

Επισήμανε ακόμη ότι δεν προχωρούσε το σχέδιο με το στρατηγικό επενδυτή, ότι ο ίδιος είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του ως προς τα χρονοδιαγράμματα ήταν ενήμερος για την πρόθεση του κράτους, όχι όμως και για τη χρονική στιγμή που επέλεξε, την οποία χαρακτήρισε σωστή.

Σε ερώτηση αν προβλέπεται απορρόφηση της Cosmote στον ΟΤΕ, είπε πως κανείς μέχρι τώρα δεν έχει μιλήσει για συγχώνευση, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση η εταιρεία θα χάσει την ευελιξία της.

Στα σκαριά η απάντηση στην προσφορά της Vodafone

Σε ό,τι αφορά την Vodafone, ο πρόεδρος του ΟΤΕ χαρακτήρισε αναμενόμενη την κίνηση να προσφέρει πακέτα σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και ADSL Internet, έκανε λόγο για μια σοβαρή προσφορά, η οποία θα ανταγωνιστεί τον ΟΤΕ και πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός μελετά τις επόμενες κινήσεις του και θα απαντήσει.

Τόνισε ότι στη σταθερή τηλεφωνία εισέρχονται πλέον μεγάλοι παίκτες, που θα αλλάξουν τελείως το σκηνικό στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, γιατί έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτούν. Στο σημείο αυτό είπε πως με την είσοδο μεγάλων τηλεπικοινωνιακών οργανισμών στην ελληνική αγορά, θα πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας της ΕΕΤΤ κυρίως σε ό,τι αφορά τους ελέγχους και το ρυθμιστικό της ρόλο.

Ο κ. Βουρλούμης συνέστησε στο κοινό να προσέχει τις προσφορές των εναλλακτικών παρόχων, «να διαβάζει τα ψιλά γράμματα», όπως είπε χαρακτηριστικά, και τόνισε ότι η ΕΕΤΤ εμποδίζει τον ΟΤΕ να ανταγωνιστεί τις τιμές των παρόχων.

Τέλος, ερωτηθείς για την αύξηση του μισθού του, κατά 80%, ο κ.Βουρλούμης απάντησε ότι δεν μπορούν οι απολαβές διοικητών Οργανισμών να είναι χαμηλές, ενώ για τη δική του περίπτωση, είπε ότι δεν έπρεπε πρόεδρος Οργανισμού να παίρνει λιγότερα χρήματα από υφιστάμενό του, εννοώντας το διευθύνοντα σύμβουλο της COSMOTE κ. Ευ. Μαρτιγόπουλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα