Υψηλότερες οι πωλήσεις ευρωπαϊκών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

Με πρώτες την Volkswagen και την BMW
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 10:46

ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ των πωλήσεων των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο οδήγησαν Volkswagen AG και Bayerische Motoren Werke AG (BMW), αποτέλεσμα της ζήτησης τόσο για μικρά όσο και για πολυτελή αυτοκίνητα.

Οι πωλήσεις των 15 ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 2,9% φθάνοντας τα 103.360 αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Autodata Corp. Αντιθέτως οι αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της General Motors Corp., υποχώρησαν 13%.

Η άνοδος των πωλήσεων της γερμανικής Volkswagen και της BMW στις ΗΠΑ, βοήθησαν τις δύο εταιρείες να εξισορροπήσουν τη μείωση των πωλήσεων στη δική τους αγορά. Χθες, η ένωση των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τις πωλήσεις στο εσωτερικό το 2007 μετά την αύξηση της φορολογίας των πωλήσεων, που οδήγησε σε μείωση 9% των πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο.

Το μερίδιο αγοράς των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,4% φθάνοντας το 7,1% τον Ιούνιο. Οι ασιατικές του κλάδου αύξησαν το μερίδιό τους κατά 5,4 μονάδες στο επίπεδο ρεκόρ του 42,7%, ενώ των αμερικανικών ανταγωνιστριών τους μειώθηκε στο 50,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News. Το μερίδιο των αυτοκινητοβιομηχανιών των ΗΠΑ υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα