Apollo: Προσφορά 6 δισ. δολ. για την χημική Huntsman

Υπερβαίνοντας την αντίστοιχη της Access
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 13:08

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής χημικών Huntsman Corp., ύψους περίπου 6 δισ. δολ., υπερβαίνοντας άλλη που έκανε η Access Industries Holdings LLC του δισεκατομμυριούχου Len Blavatnik, έκανε η εταιρεία private equity με έδρα τη Ν. Υόρκη, Apollo Management LP.

Η Hexion Specialty Chemicals Inc. της Apollo προσέφερε 27,25 δολ. σε μετρητά ανά μετοχή της Huntsman, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Η τιμή είναι 2 δολ. υψηλότερη από την τιμή που συμφώνησε η Access στις 25 Ιουνίου και 44% υψηλότερη από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της εταιρείας.

Οι μετοχές της Huntsman, της πέμπτης μεγαλύτερης εταιρείας χημικών των ΗΠΑ, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 29% και χθες σημείωσαν άνοδο 0,2%, φθάνοντας στα 24,40 δολ. η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 5,41 δισ. δολάρια.

Η Huntsman, που εδρεύει στο Σωλτ Λέϊκ και στο Χιούστον, είπε ότι το διοικητικό συμβούλιο και η επιτροπή ανεξάρτητων στελεχών αποφάσισαν ότι η νέα προσέγγιση λογικά θα οδηγήσει σε μια καλύτερη προσφορά και ότι βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Hexion.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα