Λουκέτο σε 41 ξενοδοχειακές μονάδες

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 14:57
UPD:15:05

Στο σφράγισμα 41 ξενοδοχειακών μονάδων προχωρά το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς δεν συμμορφώθηκαν στο πιστοποιητικό πυρασφάλειας που όφειλαν να διαθέτουν και παρά τις συνεχείς οχλήσεις των κλιμακίων που διεξάγουν τους ελέγχους.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των εν λόγω ξενοδοχείων και έκανε λόγο για δύσκολη απόφαση, η οποία κρίθηκε επιβεβλημένη για τη διαφύλαξη του κύρους του ελληνικού τουριστικού τομέα.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες, στις οποίες δόθηκε εκ του νόμου περιθώριο 20 ημερών να τα εκκενώσουν, βρίσκονται στα Ιόνια νησιά, στην Κρήτη, αλλά και στις Κυκλάδες και πρόκειται για μονάδες μικρής και μεσαίας δυναμικότητας. Μάλιστα σε αυτές εντατικοποιούνται οι έλεγχοι των αρμοδίων, αφού αυτές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Στόχος των ενεργειών του υπουργείου είναι η On Line διασύνδεση των περιφερειακών υπηρεσιών με τη κεντρική διοίκηση, ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση των ελέγχων που διεξάγονται. Στα σχέδια είναι κάθε ξενοδοχειακή μονάδα να διαθέτει ενημερωμένο φάκελο. Συνολικά έγιναν 5.180 έλεγχοι σε ξενοδοχειακά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ το δεύτερο κύμα θα απλωθεί και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η υπουργός ανέφερε ακόμη ότι στη Ρόδο το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου καταγράφεται άνοδος 10% της τουριστικής κίνησης, ενώ ανοδικά κινείται και το συνάλλαγμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα