Προκήρυξη ΣΔΙΤ για Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 16:38

Ξεκίνησε η διάθεση στους ενδιαφερόμενους φορείς της προκήρυξης της A’ φάσης του κλειστού διαγωνισμού για το έργο ΣΔΙΤ (Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) για την υλοποίηση του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου Αθηνών στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου. Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αντικείμενο του έργου είναι η χρηματοδότηση, μελέτη, μετασκευή, ανακατασκευή και τεχνική διαχείριση, καθώς και η ανάπλαση - διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της εγκατάστασης του Κλειστού Γυμναστηρίου Φαλήρου. Η Σύμπραξη εντάσσεται στο πλαίσιο της αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο ΣΔΙΤ που δημοπρατείται από τα 19 εγκεκριμένα έως σήμερα έργα από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ενδεικτικά στο ποσό των 54 εκ. ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. και του κόστους βαριάς συντήρησης και ασφάλισης, το οποίο εκτιμάται σε 20% του προϋπολογισμού. Το ποσό που θα καταβληθεί στον Ιδιωτικό Φορέα, ο οποίος θα επιλεγεί, θα οριστικοποιηθεί με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Ο Ιδιωτικός Φορέας της Σύμπραξης θα αναλάβει: (α) τη μελέτη και μετασκευή – ανακατασκευή του έργου και την ανάπλαση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, (β) τη χρηματοδότηση και (γ) την τεχνική διαχείριση και συντήρηση του έργου για 25 έτη από την έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου. Ο Ιδιωτικός Φορέας της Σύμπραξης, στον οποίο θα ανατεθεί η σύμβαση, πρέπει να συστήσει Ανώνυμη Εταιρία Ειδικού Σκοπού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Νόμο 3389/2005 περί ΣΔΙΤ.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός της εταιρείας «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.» για την επιλογή του αναδόχου, ο οποίος θα μισθώνει το δικαίωμα εμπορικής λειτουργίας του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου.

Η περιληπτική προκήρυξη του διαγωνισμού ΣΔΙΤ δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα http://www.sdit.mnec.gr/



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα