Η Ford μειώνει τις βάρδιες σε δύο εργοστάσια λόγω έλλειψης τσιπ

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 20:58
UPD:21:02
REUTERS/REBECCA COOK

Η Ford ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι μειώνει τις βάρδιες σε δύο εργοστάσια που κατασκευάζουν το εξαιρετικά κερδοφόρο φορτηγό F-150 λόγω της παγκόσμιας έλλειψης  εξαρτημάτων μικροηλεκτρονικής (τσιπ), αυξάνοντας τους φόβους ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να επιδεινωθεί.

Η Νο. 2 αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα μειώσε σε μία τις τρεις βάρδιες παραγωγής στο Dearborn Truck Plant την εβδομάδα από τις 8 Φεβρουαρίου, ενώ στο τμήμα φορτηγών του εργοστασίου της στο Κάνσας θα γίνονται δύο από τις τρεις βάρδιες παραγωγής κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Πάντως οι βάρδιες αναμένεται να ξαναγίνουν τρεις από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πληγεί από την έλλειψη τσιπ, που χρησιμοποιούνται για τα πάντα, από τους κινητήρες έως  τιςλειτουργίες υποστήριξης του οδηγού, όπως φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.

Χθες, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, που πλήττεται από έλλειψη εξαρτημάτων μικροηλεκτρονικής (τσιπ), θα διακόψει προσωρινά την παραγωγή της σε τρία εργοστάσια, στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό, από την επόμενη εβδομάδα. Για τον ίδιο λόγο, η εταιρεία θα μειώσει στο μισό την παραγωγή της στο εργοστάσιο Μπουπγιεόνγκ 2, στη Νότια Κορέα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα