Επίθεση Γ. Αλογοσκούφη στο ΠΑΣΟΚ για την οικονομία

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 19:39
UPD:19:45

Επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα: «Δυναμική Οικονομία, Δίκαιη Κοινωνία».

«Εφαρμόζοντας μια πολιτική μεταρρυθμίσεων αναστρέψαμε την καθοδική πορεία της οικονομίας. Και ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή. Αυτή είναι η διαφορά μας με το χθες. Οι εταίροι μας αναγνωρίζουν την πρόοδο που κάνουμε. Το ίδιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ίδιο και οι διεθνείς οργανισμοί», ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης, και πρόσθεσε: «Οι μόνοι που δεν αναγνωρίζουν τις επιτυχίες της χώρας είναι οι εκφραστές του χθες. Γιατί τους ενοχλεί η σύγκριση. Τους ενοχλεί η πρόοδος της χώρας. Για αυτό καταφεύγουν στη μαύρη προπαγάνδα και τις προσωπικές συκοφαντίες προς την κυβέρνηση, αλλά και σε εμένα προσωπικά», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας.

Όπως είπε, οι στοχευμένες και καλά σχεδιασμένες μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν με στόχο τη δημιουργία μιας δίκαιης κοινωνίας μέσα από μια δυναμική οικονομία.

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι χειροπιαστά, αναφερόμενος στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, στην μείωση το δημόσιου χρέους από 108,5% το 2004, στους υψηλούς αναπτυξιακούς ρυθμούς και στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ ως ποσοστό του κοινοτικού μέσου όρου που θα αγγίξει φέτος το 80%. «Καλύπτουμε το έδαφος που χάσαμε για 25 ολόκληρα χρόνια», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας.

Αναφέρθηκε επίσης μεταξύ άλλων στη μείωση της ανεργίας στο 9,1% το πρώτο τρίμηνο του 2007, στην αύξηση της απασχόλησης στο 61%, καθώς και του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών κατά 4% το 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα