To Ηνωμένο Βασίλειο θα ηγηθεί της G7 για την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 19:41
UPD:19:44
REUTERS/SIMON DAWSON

Ο Bρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ

Η Βρετανία θα προεδρεύσει σε συνάντηση υπουργών Οικονομικών και διοικητών κεντρικών τραπεζών από την Ομάδα των Επτά πλούσιων χωρών (G7) στις 12 Φεβρουαρίου, για να προσπαθήσει να χαρτογραφήσει μια διέξοδο από την παγκόσμια οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την COVID-19 και να βρει λύση για μια διεθνή φορολογική αντιπαράθεση.

Ο Bρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι θα συνδιοργανώσουν την τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τον Καναδά, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας.

«Αναγνωρίζοντας ότι μια παγκόσμια κρίση χρειάζεται παγκόσμιες λύσεις, ο υπουργός των Οικονομικών θα συνεργαστεί με τους ομολόγους του για να αντιμετωπίσει τις κοινές οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εγχώριες και παγκόσμιες οικονομίες και θα επιδιώξει να επιτύχει μια ισχυρή και βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη από τον κορωνοϊό», δήλωσε το υπουργείο.

Η αλλαγή του κλίματος και η απώλεια βιοποικιλότητας θα αποτελέσουν κεντρική προτεραιότητα πριν από τη διάσκεψη COP26 (Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή του 2021) που θα φιλοξενήσει η Βρετανία τον Νοέμβριο.

«Αυτό εκτός από την στενή συνεργασία για την επίτευξη μιας παγκόσμιας λύσης σχετικά με τις φορολογικές προκλήσεις που δημιουργούνται από την ψηφιοποίηση της οικονομίας και την υποστήριξη της παγκόσμιας χρηματοδότησης για τα εμβόλια, τις θεραπείες και τις μεθόδους διάγνωσης της COVID-19», ανέφερε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα