Western Mining: 816 εκατ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή στη Σαγκάη

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007 09:45

ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ποσόν ύψους 6,2 δισ. γιουάν (816,4 εκατ. δολ.) που επεδίωκε να αντλήσει, άντλησε στη Σαγκάη η Western Mining Co., εταιρεία παραγωγής ψευδαργύρου, χαλκού και μολύβδου, προσελκύοντας προσφορές 200 φορές περισσότερες των μετοχών που διέθετε.

Η κινεζική εταιρεία πούλησε 460 εκατ. νέες μετοχές στα 13,48 γιουάν η μία, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση μετά την ανακοίνωση της κλίμακας τιμής από 12 γιουάν έως 13,48 γιουάν η μία, στις 2 Ιουλίου. Το joint venture της UBS AG στην Κίνα, η UBS Securities Co., διαχειρίστηκε την πώληση, την πρώτη στην Κίνα για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων.

Τα έσοδα από την πώληση των μετοχών θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της βελτίωσης εργοστασίου, εξαγορές, αλλά και αποπληρωμές δανείων, σύμφωνα με τα έγγραφα της διάθεσης μετοχών. Τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής μολύβδου της Κίνας, τριπλασιάστηκαν στο 1,54 δισ. γιουάν πέρυσι, καθώς οι τιμές των μετάλλων κινήθηκαν ανοδικά.

Επίσης η εταιρεία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ψευδαργύρου στην Κίνα και η έβδομη χαλκού. Εχει στην κυριότητά της τέσσερα ορυχεία στην Κίνα, καθώς και χυτήρια ψευδαργύρου, μολύβδου και αλουμινίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα