Seven & I: Υψηλότερα κέρδη μετά την αύξηση των πωλήσεων

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007 11:41

ΑΥΞΗΣΗ 1,2% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Ιαπωνίας, Seven & I Holdings Co., καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις των καταστημάτων της, 7-Eleven.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαΐου, αυξήθηκαν στα 35,7 δισ. γιέν (291 εκατ. δολ.) από 35,3 δισ. γιέν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Seven & I προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο. Τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 9,4%, φθάνοντας στο 1,37 τρισ. γιέν.

Η Seven & I, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο, από πλευράς αριθμού καταστημάτων, σχεδιάζει την επιθετική επέκταση των καταστημάτων που πωλούν φθηνά είδη στις ΗΠΑ, καθώς η αντίστοιχη αγορά της Ιαπωνίας εμφανίζει κορεσμό. Η εταιρεία σχεδιάζει να δαπανήσει 300 δισ. γιέν για τη δημιουργία 1.000 καταστημάτων 7-Eleven στις ΗΠΑ και στην βελτίωση των ήδη 6.000 καταστημάτων που διαθέτει τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η Seven & I διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, στα 150 δισ. γιέν.

Οι μετοχές της Seven & I σημείωσαν άνοδο 90 γιέν, ποσοστό 2,6%, φθάνοντας στα 3.600 γιέν η μία στις 3 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα