Terra Firma: Εγκριση του 3,6% των μετόχων της EMI Group Plc

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007 11:52

ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ του 3,6% των μετόχων της ΕΜΙ, μετά την επέκταση της προσφοράς στις 4 Ιουλίου, έλαβε η Terra Firma Capital Partners Ltd., που συμφώνησε να αγοράσει τη δισκογραφική εταιρεία EMI Group Plc, προς 2,4 δισ. λίρες στερλίνες (4,8 δισ. δολ.) τον Μάϊο.

Η προσφορά επεκτάθηκε και πάλι και θα παραμείνει ανοιχτή για έγκριση έως τις 12 Ιουλίου στη 1 μ.μ. ώρα Λονδίνου, σύμφωνα με σχετική σημερινή ανακοίνωση. Η Terra Firma προσέφερε 265 λίρες στερλίνες σε μετρητά όταν συμφώνησε να αγοράσει στις 21 Μαΐου την τρίτη σε μέγεθος δισκογραφική εταιρεία του κόσμου.

Η EMI, που πραγματοποίησε ζημίες 288,5 εκατ. λίρες στο σύνολο της χρήσης τον Μάϊο, είπε ότι αποδέχθηκε την προσφορά της Terra Firma επειδή γίνεται σε μετρητά. Οι μέτοχοι μπορεί να περιμένουν για την προσφορά της Warner Music Group Corp., η οποία ανακοίνωσε τον μήνα που πέρασε ότι σκέφτεται «ενεργά» ν ακάνει νέα προσφορά για την εξαγορά της δισκογραφικής εταιρείας των Beatles.

Οι μετοχές της ΕΜΙ σημείωσαν άνοδο 1,25 πένες, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 269,5 πένες η μία σήμερα στις 8 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Οι μετοχές της διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα από τις 265 πένες από την στιγμή που η Terra Firma έκανε προσφορά, καθώς εικάζετο ότι η δισκογραφική εταιρεία θα ελάμβανε ανταγωνιστική προσφορά.

Η EMI, που έθεσε τέλος στις διαπραγματεύσεις με την Permira Advisers LLP τον Δεκέμβριο του 2006, απέρριψε την προσφορά 2,1 δισ. λιρών της Warner Music τον Μάρτιο. Η ΕΜΙ και η Warner εγκατέλειψαν τις προσπάθειες εξαγοράς η μία της άλλη τον Ιούλιο του 2006, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η συμφωνία αυτή θα έβρισκε εμπόδιο από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι δύο εταιρείες, που αντιμετωπίζουν τη μείωση των πωλήσεών τους παγκοσμίως, έχουν κάνει τουλάχιστον τέσσερις προσφορές εξαγοράς η μία της άλλης από το 2000.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα