ΕKT: Σε επιφυλακή για τον πληθωρισμό

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007 15:43
UPD:16:30

Η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) παραμένει διευκολυντική (accomodative), δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ζαν Κλοντ Τρισέ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ύστερα από την απόφαση της τράπεζας να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια.

Ο κ. Τρισέ προέβη στην εκτίμηση ότι οι κίνδυνοι για τη σταθερότητα των τιμών παραμένουν ανοδικοί μεσοπρόθεσμα, ενώ επανέλαβε ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις.

«Η μεσοπρόθεσμη προοπτική για τη σταθερότητα των τιμών συνεχίζει να υπόκειται σε ανοδικούς κινδύνους. Δεδομένου του θετικού οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη, η νομισματική μας πολιτική συνεχίζει να είναι σε πλευρά προσαρμογής με τις συνολικές χρηματοοικονομικές συνθήκες να είναι ευνοϊκές, το ρυθμό αύξησης χρήματος και πιστωτικής επέκτασης ισχυρό και τη ρευστότητα στην ευρωζώνη άφθονη», ανέφερε ο κ. Τρισέ.

«Κοιτώντας μελλοντικά, η δράση με αποφασιστικό και έγκαιρο τρόπο για να διασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών μεσοπρόθεσμα παραμένει δικαιολογημένη», πρόσθεσε.

«Το διοικητικό συμβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις για να διασφαλίσει ότι κίνδυνοι στη σταθερότητα των τιμών μεσοπρόθεσμα δεν θα υλοποιηθούν και οι μεσοπρόθεσμες προς μακροπρόθεσμες πληθωριστικές προσδοκίες στο ευρώ παραμένουν σταθερές σε επίπεδα σύμφωνα με τη σταθερότητα των τιμών».

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα