ΣΕΒ: Επιχειρηματική αποστολή στη Βραζιλία

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007 17:37

Η πρώτη οργανωμένη αποστολή ελληνικών εταιριών στη δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά της Βραζιλίας των 187 εκατομμυρίων καταναλωτών, πραγματοποιήθηκε από κοινού από τον ΣΕΒ, το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδος-Λατινικής Αμερικής και τον ΟΠΕ, στο πλαίσιο της κοινής επιχειρηματικής αποστολής, που επισκέφθηκε την πόλη του Σάο Πάολο, στις 3 και 4 Ιουλίου 2007.

Στην αποστολή συμμετείχαν 15 ελληνικές εταιρίες και Φορείς από τους κλάδους τροφίμων-ποτών, σιδηροβιομηχανίας, ηλεκτρονικών, πληροφορικής, ενέργειας, ναυτιλίας. Όπως διαπίστωσαν οι εταιρίες που συμμετείχαν σε περισσότερες από 100 επιχειρηματικές συναντήσεις, η Βραζιλία προσφέρει σημαντικές δυνατότητες και ευκαιρίες συνεργασιών σε διάφορους τομείς, δεδομένου ότι πρόκειται για την 1η οικονομική δύναμη στη Λατινική Αμερική και την 9η διεθνώς.

Σε επιχειρηματικό φόρουμ, που οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών του Σάο Πάολο (FIESP), που αποτελεί το οικονομικό κέντρο της χώρας, παρουσιάσθηκαν στοιχεία για το επιχειρηματικό περιβάλλον και την οικονομία της Βραζιλίας, το νομοθετικό και φορολογικό σύστημα, τα κίνητρα για τις ξένες επενδύσεις και τους κλάδους που έχουν ιδιαίτερες προοπτικές.

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος-Λατινικής Αμερικής και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, τόνισε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην αγορά της Βραζιλίας και να αξιοποιήσουν το μέγεθός της και το ιδιαίτερα ευνοϊκό κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή χάρη στην ευνοϊκή ισοτιμία με το δολλάριο, τον ρυθμό ανάπτυξης 4,5% για το 2007 που τροφοδοτείται από μεγάλες επενδύσεις σε έργα υποδομής και την τάση αύξησης των εμπορικών συναλλαγών που σημειώνεται και με ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, ο κ. Αντωνόπουλος κάλεσε τις βραζιλιάνικες εταιρίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, καθιστώντας τη χώρα μας βάση για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Σε επαφές που είχε ο ΣΕΒ με τον ομόλογο φορέα της Βραζιλίας συμφωνήθηκε η διμερής συνεργασία σε σταθερή βάση για την προσέγγιση των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών με παροχή πληροφόρησης, εντοπισμό αξιόπιστων και δυναμικών συνεταίρων και οργάνωση εκδηλώσεων και επισκέψεων με στόχο την ενθάρρυνση και διευκόλυνση των ελληνικών εταιριών να δραστηριοποιηθούν στη Βραζιλία καθώς και τη μείωση του ελλείμματος στο διμερές εμπόριο.

Σημειώνεται, ότι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προβολής του ελληνικού ελαιολάδου από την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ», στο κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας Carrefour με μεγάλη προσέλευση και ιδιαίτερη απήχηση στο τοπικό καταναλωτικό κοινό. Η θεαματική πορεία των προϊόντων της εταιρείας στην τοπική αγορά, όπου σε ένα χρόνο μόλις παρουσίας έχουν αναρριχηθεί στην 3η θέση προτίμησης, δημιουργεί θετικές προσδοκίες και για άλλα ελληνικά προϊόντα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα