Fosun: 1,5 δισ. δολ. από τη διάθεση μετοχών

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2007 09:45
UPD:09:58

ΠΟΣΟΝ 11,54 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (1,5 δισ. δολ. ΗΠΑ) άντλησε κατά τη δημόσια εγγραφή η Fosun International Ltd., η μεγαλύτερη μη κρατική εταιρεία της Κίνας, με μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων, μετά την εντολή των επενδυτών για μετοχές 200 φορές περισσότερες της προσφοράς, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται από τον τομέα του χάλυβα έως τα φαρμακευτικά, πούλησε 1,25 δισ. μετοχές προς 9,23 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, στο ανώτατο επίπεδο κλίμακας τιμής, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή το θέμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Η πώληση αντιπροσωπεύει μερίδιο 20% της εταιρείας που εδρεύει στη Σαγκάη.

Τα κεφάλαια από την πώληση μετοχών της Fosun θα χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω επενδύσεις και εξαγορές στον κλάδο του χάλυβα, των φαρμακευτικών, της λιανικής, της προμήθειας πρώτων υλών και των οικονομικών υπηρεσιών. Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει το μερίδιό της στην Tebon Securities, μια κινεζική χρηματιστηριακή και ενδέχεται να αγοράσει μερίδια σε μικρές εμπορικές τράπεζες.

Πέρυσι οι πωλήσεις της Fosun σημείωσαν αύξηση 3%, φθάνοντας στα 24,2 δισ. γιουάν (3,2 δισ. δολ.) σύμφωνα με τα έγγραφα της διάθεσης μετοχών. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 19,6%, φθάνοντας στο 1,1 δισ. γιουάν, αποτέλεσμα και των χαμηλών τιμών ατσαλιού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα