Advanced Medical: 4,3 δισ. δολ. για την απόκτηση της Bausch & Lomb

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2007 10:16

ΠΟΣΟΝ 4,3 δισ. δολ. για την απόκτηση της ανταγωνίστριας Bausch & Lomb Inc. προσέφερε η Advanced Medical Optics Inc. σε χρονικό διάστημα λιγότερο των δύο μηνών μετά την ανάκληση προϊόντος για τα μάτια, που ώθησε τις μετοχές της εταιρείας χαμηλότερα και την ανάγκασε να αποσύρει την πρόβλεψή της για τα κέρδη.

Υπό την προσφορά της Advanced Medical, οι επενδυτές της Bausch & Lomb θα λάβουν από 25 δολ. σε μετρητά και 30 δολ. σε μετοχές, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση των εταιρειών. Τον Μάϊο η Bausch & Lomb συμφώνησε να πουληθεί στην Warburg Pincus LLC, μια εταιρεία private-equity, αντί ποσού 3,67 δισ. δολ. ή 65 δολ. ανά μετοχή.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών των δύο εταιρειών ανεστάλη χθες πριν από τις 3 μ.μ. στη Ν. Υόρκη, τοπική ώρα, εν αναμονή ανακοινώσεων. Φέτος, οι μετοχές της Bausch & Lomb έχουν σημειώσει άνοδο 38% φθάνοντας στα 72 δολ. η μία. Οι μετοχές της Advanced Medical έχουν σημειώσει άνοδο 2%, φθάνοντας στα 35,89 δολ. η μία.

Η Bausch & Lomb πουλά φακούς επαφής και προϊόντα για την περιποίησή τους, καθώς επίσης και φάρμακα κατόπιν συνταγογράφησης, προϊόντα για τον καταρράκτη και βιταμίνες για τα μάτια. Πέρυσι απασχολούσε 13.000 υπαλλήλους διεθνώς και είχε πωλήσεις 2,3 δισ. δολαρίων.

Και η Advanced Medical παράγει προϊόντα για τα μάτια, συμπεριλαμβανομένων και ειδών για τις επεμβάσεις καταρράκτη, καθώς και λέϊζερ διόρθωσης όρασης. Πέρυσι απασχολούσε 3.300 υπαλλήλους και οι πωλήσεις της ήταν 998 εκατ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα