MIG: Οι λεπτομέρειες της αύξησης κεφαλαίου

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2007 19:03

Η Marfin Investment Group (ΜΙG) ανακοίνωσε σήμερα ότι η αύξηση κεφαλαίου που αποφασίστηκε από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων στις 29.3.2007 αναμένεται να αποτελείται από 774.660.278 νέες μετοχές οι οποίες εκδίδονται στην τιμή των 6,70 ευρώ ανά μετοχή και αντιστοιχούν σε συνολικά κεφάλαια ύψους 5,19 δισ. ευρώ.

Οι υπάρχοντες μέτοχοι και επενδυτές οι οποίοι αγόρασαν δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσης έχουν εγγραφεί για περίπου 31.221.367 νέες μετοχές. Αυτές αντιπροσωπεύουν περίπου 4% του συνολικού αριθμού των νέων μετοχών. Οι εναπομείνασες περίπου 743.438.911 νέες μετοχές, προσφέρθηκαν σε επενδυτές κατά την διεθνή ιδιωτική τοποθέτηση και θα κατανεμηθούν σε επενδυτές σήμερα. Όπως αναφέρεται στο Ενημερωτικό Δελτίο και στο Συμπλήρωμά του, η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναμένεται να αρχίσει έως τις 19 Ιουλίου 2007.

Το ισχυρό ενδιαφέρον από διεθνείς και εγχώριους επενδυτές οδήγησε την MIG να διακόψει τις παρουσιάσεις πριν ολοκληρωθεί το αρχικό πρόγραμμα.

Η αύξηση κεφαλαίου της MIG όπως περιγράφεται είναι η μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη δημόσια αύξηση κεφαλαίου επενδυτικής εταιρείας παγκοσμίως, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα