Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον δείκτη Nikkei 225 στο Τόκυο στα υψηλότερα επίπεδα επτά ετών, καθώς φαίνεται ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ιαπωνία και τη Ν. Κορέα επιταχύνονται.

Οι μετοχές της Komatsu Ltd. σημείωναν κέρδη μετά την κυβερνητική έκθεση που έδειξε ότι οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις τον Μάϊο. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. ώθησαν υψηλότερα τον δείκτη Kospi, που αυτόν τον μήνα είχε τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των λοιπών δεικτών του κόσμου, σε υψηλά επίπεδα για τέταρτη φορά, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση του υπουργείου Εμπορίου της Ν. Κορέας για τις εξαγωγές της χώρας. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας εξερεύνησης πετρελαίου της Αυστραλίας, κινήθηκαν ανοδικά για όγδοη ημέρα καθώς το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 10 μηνών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στις 157,14 μονάδες στις 12:18 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας κοντά σε επίπεδα ρεκόρ. Ο δείκτης υποχώρησε 0,1% φθάνοντας στις 156,23 μονάδες στις 6 ιουλίου, μετά την άνοδό του κατά 2,3%, τις τέσσερις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης του μήνα.

Ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,6% φθάνοντας στις 18.240,84 μονάδες, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο του 2000. O δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 1,5%, ωθώντας την άνοδό του αυτόν τον μήνα στο 8,4%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές στις 6 Ιουλίου, αποτέλεσμα των εξαγορών και της προοπτικής βελτίωσης των κερδών των εταιρειών ενεργείας. Ο Standard & Poor's 500 ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Απρίλιο.

Στην Ιαπωνία οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού – εποχιακώς προσαρμοσμένες – αυξήθηκαν 5,9% από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης, τρεις φορές περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών που εκτιμούσαν ότι αυτές θα αυξηθούν κατά 1,9%. Στη Ν. Κορέα το υπουργείο Εμπορίου είπε ότι οι εξαγωγές θα αυξηθούν 12,8% φέτος φθάνοντας στα 367 δισ. δολ., υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για αύξηση 10,6%.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Απριλίου αναρριχήθηκε 1,4%, φθάνοντας στα 72,81 δολ. το βαρέλι στις 6 Ιουλίου στη Ν. Υόρκη και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 15 Αυγούστου του 2006. Νωρίτερα τα συμβόλαια του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν στα 72,56 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα