Giordano: Προς πώληση μεριδίου από τη μεγαλύτερη μέτοχό της, Harris

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2007 11:19

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ μέτοχος της Giordano International Ltd., Harris Associates LP, προσφέρθηκε να πουλήσει το μερίδιο της 50% υψηλότερα της τιμής της μετοχής, λέγοντας ότι η εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, ενδέχεται να καταστεί στόχος εξαγοράς.

Η Giordano «χρειάζεται να βελτιωθεί» ή θα ρισκάρει μία εξαγορά μέσα στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια, ανέφερε ο David hero, επικεφαλής επενδύσεων της Harris που εδρεύει στο Σικάγο, σε σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε από τηλεφώνου. Το αμερικανικό κεφάλαιο που κατέχει το 14,8% της εταιρείας λιανικής πώλησης, δεν βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με άλλη εταιρεία λιανικής για την πώληση του μεριδίου, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η έλλειψη σημαντικού μετόχου στην Giordano, με την Aberdeen Asset Management Plc να ελέγχει το επόμενο μεγαλύτερο μερίδιο του 14,7%, δημιούργησε πέρυσι εικασίες ότι η εταιρεία αποτελεί στόχο εξαγοράς, ωθώντας έτσι υψηλότερα τις μετοχές της. Η εταιρεία λιανικής ενδυμάτων χρειάζεται να αυξήσει τις πωλήσεις, τα καθαρά κέρδη και το περιθώριο κέρδους για να στηρίξει τη χρηματιστηριακή της αξία ύψους 5,74 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (734 εκατ. δολ.), είπε ο Herro.

Οι μετοχές της Giordano σημείωσαν άνοδο 3,5%, φθάνοντας στα 3,90 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία κατά το μέσον της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Πριν από σήμερα και μέσα στο έτος οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει 11%, υστερώντας της ανόδου 13% του δείκτη Hang Seng του Χρηματιστηρίου.

Η εταιρεία έχει στην κυριότητά της 1.767 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων και 729 στην Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της τον Μάρτιο. Επίσης έχει 239 καταστήματα στην Ταϊβάν και 151 στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη μαζί, με άλλα στην Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Ν. Κορέα και τη Μ. Ανατολή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα