Χ.Α.: Κατοχύρωση των 5.000 μονάδων

Ωθηση από ΟΤΕ - ΔΕΗ
Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2007 18:10

ΑΝΟΔΟ για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου ο οποίος έκλεισε στις 5.036,69 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,71%. Ενδοσυνεδριακά ανήλθε μέχρι τις 5.046,72 μονάδες.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης με τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ να κλείνουν με κέρδη 2,21% και 2,23% αντιστοίχως.

«Ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ και κάποιες τράπεζες ενίσχυσαν σημαντικά το κλίμα σήμερα. Το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων για το ποσοστό 10,7% του ΟΤΕ, που πούλησε η κυβέρνηση τον προηγούμενο μήνα και η προεξόφληση αντίστοιχου ενδιαφέροντος για την αναμενόμενη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη προς τις ελληνικές επιχειρήσεις», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυση στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

«Επίκειται πώληση τουλάχιστον 15% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε σήμερα ο κ. Δούκας προσθέτοντας ότι το ποσοστό του Δημοσίου «αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από το 50%», από 65% που είναι σήμερα.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 464 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 162 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 130 σημείωσαν άνοδο, 134 κατέγραψαν απώλειες και 42 παρέμειναν σταθερές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα