ΕΕΤΤ: Εγκρίθηκε ο κοστολογικός έλεγχος του ΟΤΕ

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2007 20:07

Με σημερινή της απόφαση, η Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ενέκρινε τα αποτελέσματα του κοστολογικού ελέγχου του ΟΤΕ έτους 2007 με απολογιστικά στοιχεία 2005. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, οριοθετείται το κοστολογικό περιβάλλον ( τιμολόγια χονδρικής και λιανικής) εντός του οποίου οι παρόχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά το 2007.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, ο εν λόγω κοστολογικός έλεγχος περιέλαβε τις υπηρεσίες διασύνδεσης, αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο (συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών συνεγκατάστασης), μισθωμένων γραμμών διασύνδεσης, μισθωμένων γραμμών χονδρικής και λιανικής από άκρο σε άκρο, λιανικής πρόσβασης στο δημόσιο σταθερό τηλεφωνικό δίκτυο και δημοσίως διαθεσίμων λιανικών τηλεφωνικών υπηρεσιών που παρέχονται σε σταθερή θέση.

Τα κόστη στις παραπάνω υπηρεσίες προσδιορίστηκαν βάσει των κοστολογικών μεθόδων α) του μεσομακροπρόθεσμου επαυξητικού κόστους (LRAIC), και β) του πλήρως κατανεμημένου κόστους (ΠΚΚ). Για τις υπηρεσίες λιανικής τηλεφωνίας, χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος του ανώτατου ορίου τιμής (Price Cup).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα