Σταθερή η τιμή του αργού

Μετά τη χθεσινή του υποχώρηση από τα υψηλότερα επίπεδα 10 μηνών
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007 07:37

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, μετά την υποχώρησή του από τα υψηλότερα επίπεδα 10 μηνών χθες, καθώς φαίνεται ότι η ζήτηση θα περιοριστεί μετά το κλείσιμο διϋλιστηρίων στις ΗΠΑ>

Η BP Plc κλείνει τη μεγαλύτερη από τις τρεις μονάδες αργού στο διϋλιστήριό της στο Γουΐτινγκ της Ιντιάνα των ΗΠΑ, σύμφωνα με άνθρωπο που γνωρίζει το θέμα. Κλειστές έμειναν μονάδες στο Τέξας και το Κάνσας την εβδομάδα που πέρασε. Τα αποθέματα πετρελαίου είναι 12,5% υψηλότερα από τον μέσον όρο πενταετίας, σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ στις 5 Ιουλίου.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου διαπραγματεύθηκε 16 σεντς χαμηλότερα στα 72,03 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:22 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα. Χθες τα συμβόλαια υποχώρησαν 62 σεντς, ποσοστό 0,9%, για να κλείσουν στα 72,19 δολ. το βαρέλι, την πρώτη πτώση σε οκτώ συνεδριάσεις. Οι τιμές νωρίτερα άγγιξαν τα 73 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα μιας ημέρας από τις 25 Αυγούστου του 2006.

Στο Λονδίνο το μπρεντ κινήθηκε πτωτικά μετά τη χθεσινή του άνοδο, αποτέλεσμα των δημοσιευμάτων για το κλείσιμο μονάδων. Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Αυγούστου υποχώρησε 33 σεντς, φθάνοντας στα 75,45 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Χθες έκλεισαν στα 75,78 δολ. το βαρέλι, στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 6 Αυγούστου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα