Ανοδος του δολαρίου πριν την ομιλία Ben S. Bernanke

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007 09:31
UPD:09:37

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ και διέγραψε τις απώλειές του έναντι του γιέν, πριν από την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve των ΗΠΑ, Ben S. Bernanke, ο οποίος ενδέχεται να πει ότι η άνοδος των τιμών στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ακόμη προκαλεί ανησυχία.

Το αμερικανικό νόμισμα σημείωσε άνοδο για δεύτερη ημέρα έναντι του ευρώ καθώς οι διαπραγματευτές περιόρισαν τα στοιχήματά τους ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια μέσα στο έτος. Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ είπε στις 28 Ιουνίου όταν αποφάσισε τη διατήρηση των επιτοκίων στο 5,25% ότι ο πληθωρισμός δεν έχει μειωθεί πειστικά. Ανοδικά επίσης κινήθηκε και το γιέν έναντι των νομισμάτων με τις υψηλότερες αποδόσεις.

Το δολάριο αναρριχήθηκε στο 1,3607 ανά ευρώ στις 6:47 π.μ. στο Λονδίνο, από 1,3626 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Επίσης ανέκαμψε στα 123,43 γιέν από τα χαμηλότερα των 123,17. Σύμφωνα με τους αναλυτές το αμερικανικό νόμισμα ενδέχεται να αγγίξει τα 123,70 γιέν σήμερα.

Το γιέν ανέκαμψε από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του ευρώ, καθώς εικάζεται ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα σηματοδοτήσει κατά τη συνεδρίασή της αυτήν την εβδομάδα την αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα