Talk of the market: Αναζητούνται ειδήσεις-καταλύτες που θα δώσουν κατεύθυνση

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 11:10
UPD:11:10

Την επανέναρξη της διαδικασίας ένταξης των ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα ενεργοποίησε ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάινταν αμέσως μετά την ορκωμοσία του. Την απόφαση χαιρέτησαν ΟΗΕ και ΕΕ.

Απουσία σημαντικών ειδήσεων το Χρηματιστήριο αναζητά κατεύθυνση. Χθες ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,1% με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται σε 52 εκατ. ευρώ. Πάντως οι χρηματιστηριακοί αναλυτές καλλιεργούν προσδοκίες πορεία άνω των 800 μονάδων στο ...μέλλον.

Ξεκαθάρισε τις προθέσεις της Ελλάδας αναφορικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων ο πρωθυπουργός. Από το βήμα της Βουλής σημείωσε ότι η επέκταση στο Ιόνιο είχε αναγγελθεί από τον Αύγουστο και 4 μήνες μετά οι θάλασσές μας εκεί διπλασιάζονται. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα προφανώς μπορεί να επεκτείνει παντού τα χωρικά της ύδατα, στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές, όμως σε χρόνο, με τρόπο και υπό συνθήκες που η ίδια θα επιλέξει.

Σύντομα έρχεται προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη συμβούλου που θα τρέξει το σχέδιο ανάπτυξης δικτύου φορτιστών, όπως είπε χθες σε διαδικτυακή εκδήλωση για την ηλεκτροκίνηση η γενική γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Αλεξάνδρα Σδούκου. Όπως είπε, θα χωροθετηθούν 10.000 φορτιστές στο α’ εξάμηνο του 2021 ενώ ο τζίρος που θα δημιουργηθεί για για τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών ηλεκτρικής φόρτισης θα είναι της τάξης των 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2020 παρουσίασε έλλειμμα 10,5 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με έλλειμμα 2,15 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι, με την επιδείνωση να οφείλεται κυρίως σε μείωση 13,6 δισ. ευρώ στις ταξιδιωτικές εισπράξεις. Ειδικά τον Νοέμβριο, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε έλλειμμα 1,259 διδ. ευρώ από 1,385 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις της Εθνικής Τράπεζας με τη CVC για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Στρατηγική συνεργασία εγκαινίασαν η Google και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ). Στόχος είναι να στηριχθούν οι εμπορικές επιχειρήσεις - μέλη του Συλλόγου μέσα από δωρεάν ατομικές διαδικτυακές συναντήσεις με συμβούλους της εταιρείας.

Σε ενίσχυση της συμμετοχής της στη Λάμψα Α.Ε. προχώρησε η οικογένεια του Αθανασίου Λασκαρίδη, ενισχύοντας τον δεσμό της με την εταιρεία και δίνοντας το στίγμα για συνέχειά του μέσω των επόμενων γενιών. Σημειώνεται ότι η εταιρεία ελέγχει ξενοδοχεία όπως Μεγάλη Βρεταννία, King George και King’s Palace στην Αθήνα, αλλά και το Hyatt Regency και το Mercure Excelsior στο Βελιγράδι κ.α..

Η Motor Oil ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 75% της κροατικής εταιρείας APIOS D.ο.ο., η οποία λειτουργεί 26 πρατήρια στη χώρα με μερίδιο αγοράς 3%. Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται περίπου σε 11,2 εκατ. ευρώ, ενώ πρόκειται για συμφωνία που εξυπηρετεί τη στρατηγική της εταιρείας για επέκταση του δικτύου της στην περιοχή.

Συνολικά 6,5 εκατ. ευρώ έχει προσφέρει η Cosmote σε φοιτητές προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Το πρόγραμμα υποτροφιών της υλοποιείται αδιάλειπτα τα τελευταία 19 χρόνια κι έχει δώσει συνολικά 724 υποτροφίες.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα