Υποχώρηση του χαλκού μετά το ράλι οκτώ ημερών

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2007 09:33

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε ο χαλκός στη Ν. Υόρκη, αναχαιτίζοντας το ράλι της όγδοης συνεδρίασης, μετά την έκθεση που έδειξε ότι οι εισαγωγές μειώθηκαν στην Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του μετάλλου στον κόσμο.

Οι εισαγωγές χαλκού και προϊόντων χαλκού υποχώρησαν στους 212.471 μετρικούς τόνους τον Ιούνιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των τελωνείων της χώρας στο Πεκίνο, επικαλούμενο προκαταρκτικά στοιχεία. Οι εισαγωγές της Κίνας υποχώρησαν από μήνα σε μήνα έως τον Μάρτιο, καθώς τα εσωτερικά αποθέματα αυξήθηκαν και οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά. Ωστόσο οι εισαγωγές βρίσκονται ακόμη 52% υψηλότερα το πρώτο εξάμηνο σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα συμβόλαια του χαλκού για παράδοση Σεπτεμβρίου, υποχώρησαν 1,95 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 3,61 δολ. η λίμπρα στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Πριν από σήμερα η τιμή του χαλκού σημείωσε μέσα στο 2007 άνοδο 26%, καθώς οι κινεζικές εισαγωγές αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο.

Τα αποθέματα του μετάλλου που ελέγχονται από το London Metal Exchange (LME), υποχώρησαν για ενδέκατη συνεχόμενη συνεδρίαση, φθάνοντας στους 100.375 μετρικούς τόνους, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 31 Ιουλίου. Φέτος, έχουν υποχωρήσει 45%.

Στο London Metal Exchange, ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες υποχώρησε 80 δολ., ποσοστό 1%, φθάνοντας τα 7.910 δολ. ο τόνος. Το μέταλλο αναρριχήθηκε τον Μάϊο του 2006 στα επίπεδα ρεκόρ των 8.800 δολ. ο τόνος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα