Γιάννο Παπαντωνίου για το ΔΝΤ ήταν έτοιμος να προτείνει ο Γ.Αλογοσκούφης

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2007 10:36

Τον Γιάννο Παπαντωνίου φέρεται να ήταν έτοιμος να προτείνει στο ΕCOFIN ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, για την προεδρία του ΔΝΤ, αν δεν υπήρχε η υποψηφιότητα του Γάλλου Ντομινίκ Στρος Καν.

Χθες οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. συμφώνησαν να υποστηρίξουν τον υποψήφιο του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ. Ο κ. Στρος Καν διαδέχεται τον Ισπανό Ροντρίγκο Ράγκο (αλλαγή σκυτάλης τον Οκτώβριο).

Έτσι μετά τον Πασκάλ Λαμί -επικεφαλής στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου- τον Ζαν Λεμιέρ -διοικητής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης- και τον Ζαν Κλόντ Τρισέ -πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας- ένας ακόμη Γάλλος αναλαμβάνει την ηγεσία ενός διεθνούς οικονομικού οργανισμού.

Ο 58χρονος Στρος Καν είναι από τα βασικά στελέχη του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και αποτελεί άλλη μία «επιλογή υπέρβασης» του Γάλλου προέδρου, ο οποίος δεν διστάζει να αντλεί στελέχη και προσωπικότητες για καίριες θέσεις από το δυναμικό των Σοσιαλιστών.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν διετέλεσε υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση Λιονέλ Ζοσπέν (1997-1999) και πρόσφατα ήταν εσωκομματικός αντίπαλος της Σεγκολέν Ρουαγιάλ για την επιλογή υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα