Infosys: Πρόβλεψη για χαμηλότερες πωλήσεις και κέρδη

Μετά την ισχυροποίηση της ρουπίας
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2007 11:07

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα κέρδη και τις πωλήσεις της, προχώρησε η Infosys Technologies Ltd., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ της Ινδίας, μετά την ισχυροποίηση της ρουπίας που περιόρισε την αξία των κερδών της από τις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά της.

Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή, αναμένεται να αυξηθούν έως 14%, φθάνοντας στις 79 ρουπίες (1,96 δολ.) τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2008, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, υστερώντας κατά τι των προβλέψεων των αναλυτών που εκτιμούσαν τον Απρίλιο ότι τα κέρδη θα είναι τουλάχιστον 80,29 ρουπίες ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις ενδέχεται να αυξηθούν έως 18%, φθάνοντας στα 164,33 δισ. ρουπίες, υστερώντας την προηγούμενης πρόβλεψης για πωλήσεις τουλάχιστον 170,38 δισ. ρουπίες.

Σήμερα οι μετοχές της Infosys οδήγησαν τις απώλειες των μετοχών των ινδικών εταιρειών εξαγωγής λογισμικού μετά την ανακοίνωση της πρόβλεψης.

Οι μετοχές της σημείωσαν απώλειες 3,5%, τις πρώτες σε σύνολο τεσσάρων συνεδριάσεων, φθάνοντας στις 1.949,55 ρουπίες η μία στις 11:56 π.μ., στο Χρηματιστήριο της Βομβάης, τοπική ώρα, ενώ ο δείκτης Sensitive Index, υποχώρησε 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα