Burberry: Αύξηση των πωλήσεων μετά τη δημιουργία καταστημάτων

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2007 11:23

ΑΥΞΗΣΗ 24% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις της Burberry Group Plc, της βρετανικής εταιρείας που κατασκευάζει και πουλά γυναικείες τσάντες αξίας 1.500 δολ., καθώς η εταιρεία άνοιξε νέα καταστήματα και μετέφερε νωρίτερα παραγγελίες χονδρικής από το δεύτερο τρίμηνο.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 167,5 εκατ. λίρες στερλίνες (340 εκατ. δολ.) τους τρεις μήνες έως και τον Ιούνιο από 135,4 εκατ. λίρες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις χονδρικής αυξήθηκαν 47%, φθάνοντας στα 55,3 εκατ. λίρες στερλίνες.

Η εταιρεία άνοιξε καταστήματα στο Βέλγιο και την Ιταλία κατά τη διάρκεια του τριμήνου για να τροφοδοτήσει τα κέρδη. Η εταιρεία εισπράττει περισσότερα μέσω των πωλήσεων από τα καταστήματά της αντί των πωλήσεων χονδρικής, από τα πολυκαταστήματα.

Οι μετοχές της Burberry υποχώρησαν 14 πένες, ποσοστό 2,1%, φθάνοντας στις 661 πένες η μία στις 8:35 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Συνολικά πέρυσι σημείωσαν αύξηση 44%, την τέταρτη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 14 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg European Fashion Index, ο οποίος έχει σημειώσει άνοδο 21%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα