Στο Λαύριο ο Προαστιακός το 2012

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2007 12:20

Την τελική χάραξη της επέκτασης του Προαστιακού προς το Λαύριο παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης με όλους τους εκπροσώπους της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κατά μήκος της επέκτασης.

Μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με το νομάρχη Ανατολικής Αττικής, τους δημάρχους Λαυρίου, Μαρκοπούλου, Καλυβίων, Κερατέας και τον κοινοτάρχη Κουβαρά ο κ.Λιάπης σημείωσε ότι οριστικοποιήθηκε η χάραξη της επέκτασης προκειμένου -όπως είπε- να είναι η πλέον λειτουργική και αποτελεσματική, εξασφαλίζοντας και τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της περιοχής. «Επιδιώξαμε από την πρώτη στιγμή οι κινήσεις μας να γίνουν σε απόλυτη συνεργασία με την τοπική κοινωνία για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα για τους πολίτες», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Η προέκταση της γραμμής κατά 31 χλμ, από τον κόμβο Κορωπίου έως το Λαύριο αναβιώνει τον σιδηρόδρομο της Ανατολικής Αττικής. Προσφέρει σιδηροδρομική εξυπηρέτηση στις αστικές περιοχές και τους οικισμούς της Λαυρεωτικής, καθώς και στο αναβαθμισμένο λιμάνι του Λαυρίου.

Εντός του 2007 η μελέτη - Το 2012 η ολοκλήρωση του έργου

Σύμφωνα με τον κ.Λιάπη, οι πρώτες μελέτες για το έργο έχουν ολοκληρωθεί. Η οριστική μελέτη πρόκειται να ανατεθεί εντός του 2007 και στόχος είναι η δημοπράτηση του έργου να έχει γίνει μέσα στο 2008, με προοπτική το έργο να έχει ολοκληρωθεί το 2012. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Μεταφορών, η χρηματοδότηση είναι ήδη εξασφαλισμένη από Δ' ΚΠΣ.

Στη νέα γραμμή, η οποία σε μεγάλο βαθμό ακολουθεί την ιστορική διαδρομή του παλαιού σιδηροδρόμου της Λαυρεωτικής, τα τρένα θα κινούνται με ταχύτητες 120 χ.α.ω.Η διαδρομή Αθήνα - Λαύριο θα γίνεται σε λιγότερο από μία ώρα, σε 55 λεπτά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα