«"Όχι" σε πολιτική υποτίμησης του ευρώ» λέει η Α. Μέρκελ

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2007 14:15

Αντίθετη στην υιοθέτηση πολιτικής με στόχο την υποτίμηση του ευρώ εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος ¶γκελα Μέρκελ διαφωνώντας με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ο οποίος έχει διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για το υπερτιμημένο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Παράλληλα, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι RTL, η Γερμανίδα καγκελάριος υπεραμύνθηκε για μία ακόμη φορά της ανεξαρτησίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Η Γερμανία επωφελούνταν ανέκαθεν από την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, από την ανεξαρτησία της Μπούντεσμπανκ αρχικά και από την ανεξαρτησία της ΕΚΤ σήμερα», τόνισε η Μέρκελ.

«Βεβαίως, έχουμε πάντα την τάση να λέμε ότι θα θέλαμε αυτό ή το άλλο, αλλά το σημαντικό είναι να προστατεύονται οι πολίτες από τον πληθωρισμό. Γι' αυτό το λόγο είναι αποφασιστικής σημασίας η ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Και γι' αυτό το λόγο δεν τίθεται θέμα να αλλάξει, σήμερα, η Γερμανία γνώμη», συμπλήρωσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος επιθυμεί να πείσει τους ομολόγους του να δώσουν μεγαλύτερο πολιτικό βάρος στο Eurogroup, στο πλαίσιο της εξισορρόπησης των εξουσιών της ΕΚΤ, κυρίως στο μέτωπο των συναλλαγματικών ισοτιμιών, σε μία περίοδο που το ευρώ καταρρίπτει ιστορικά ρεκόρ έναντι του αμερικανικού νομίσματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα