General Electric, Abbott: Ακύρωσαν τη μεταξύ τους συμφωνία

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2007 12:16

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η εξαγορά του σκέλους διαγνωστικών της Abbott Laboratories από την General Electric, ύψους 8,13 δισ. δολ., επειδή οι δύο εταιρείες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στους όρους της εμπορικής συναλλαγής.

Η General Electric, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων στον κόσμο θα αποκτούσε το σκέλος ιατρικών μηχανημάτων απεικόνισης της Abbott, με ετήσιες πωλήσεις 2,7 δισ. δολαρίων και προϊόντα όπως συσκευές που ελέγχουν τις πρωτεΐνες στο αίμα για καρδιακές παθήσεις.

Η Abbott, η τρίτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία των ΗΠΑ ήθελε να αυξήσει το ενδιαφέρον της στα πιο κερδοφόρα σκέλη των φαρμάκων της.

Η εξαγορά θα βοηθούσε τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της General Electric, Jeffrey Immelt, να διευρύνει τις πωλήσεις του σκέλους προσωπικής φροντίδας της εταιρείας με προϊόντα έγκαιρης διάγνωσης νοσημάτων.

Ο εκπρόσωπος της GE, Russell Wilkerson είπε χθες ότι η εταιρεία θα συζητήσει τα σχέδια της για τα μετρητά που δεν κατέβαλε για τα σκέλη της Abbott σε τηλεδιάσκεψη στις 13 Ιουλίου. Ο ίδιος είπε ότι τα τμήματα προσωπικής φροντίδας της εταιρείας συνεχίζουν να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην έγκαιρη διάγνωση νοσημάτων και στη θεραπεία της νόσου.

Η ακύρωση της συμφωνίας δεν θα επηρεάσει τα κέρδη που προβλέπει να εμφανίσει η GE το 2007, σύμφωνα με τον Willkerson. Η Abbott από την άλλη επίσης εκτιμά ότι τα κέρδη της το 2007 και το 2008 θα μείνουν ανεπηρέαστα από αυτήν την εξέλιξη. Η απόφαση για λήξη της εμπορικής συναλλαγής, που ανακοινώθηκε στις 18 Ιανουαρίου, ήταν κοινή.

Οι μετοχές της Abbott υποχώρησαν 2,01 δολ., ποσοστό 3,9%, φθάνοντας στα 51,20 δολ. η μία κατά τη διαπραγμάτευσή τους μετά το τέλος της συνεδρίασης, ενώ της GE σημείωσαν άνοδο 13 σεντς, φθάνοντας τα 38,33 δολ. η μία. Οι μετοχές της Abbott στη διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης σημείωσαν άνοδο 62 σεντς, φθάνοντας στα 53,21 δολ. η μία. Η GE ειναι η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα