Λε Μερ: Εφικτός ο στόχος για ανάπυξη 6% της γαλλικής οικονομίας

Προτεραιότητα η άρση των αμερικανικών δασμών
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 12:20
UPD:12:27
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μέρ δήλωσε σήμερα ότι η πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 6% της γαλλικής οικονομίας το 2021 παραμένει εφικτή και πως ο ίδιος είναι βέβαιος για ισχυρή ανάκαμψη έως το τέλος του έτους.

«Είμαι πραγματικά πολύ βέβαιος ότι το δεύτερο κομμάτι του 2021 θα είναι καλό για τη γαλλική οικονομία», δήλωσε ο Λε Μέρ σε συνέντευξή του στη διάσκεψη Reuters Next.

Ωστόσο προειδοποίησε: «Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και επιφυλακτικοί διότι ο ιός μάς έχει ξεγελάσει πολλές φορές».

Ο υπουργός δήλωσε πως δεν ανησυχεί για τους αρχικά αργούς ρυθμούς κυκλοφορίας του εμβολίου κατά της COVID-19 στη Γαλλία.

Προτεραιότητα η άρση των αμερικανικών δασμών

Ο κ. Λε Μερ επεσήμανε ότι η επίλυση των διατλαντικών εμπορικών κυρώσεων ήταν η προτεραιότητά του για τις σχέσεις με την επερχόμενη διοίκηση του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Αυτές οι κυρώσεις είναι πολύ επιζήμιες. Ένας εμπορικός πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ ούτε και προς το συμφέρον της Ευρώπης », δήλωσε ο Λε Μερ σε συνέντευξή του στο συνέδριο.

Ο κ. Λε Μερ είπε ότι δεν έλαβε «αρχικά μηνύματα» από την εισερχόμενη διοίκηση και ότι ήλπιζε να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον τον Φεβρουάριο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα