General Electric: Ψάχνει αγοραστή για το σκέλος στεγαστικών δανείων

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2007 09:32
UPD:09:46

ΣΧΕΔΙΑ για την πώληση του ηλικίας τριών ετών σκέλους των στεγαστικών της δανείων κατόπιν υποθήκης, αποτέλεσμα της αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, κάνει η General Electric Co.

«Ο κλάδος υποθηκών έχει αλλάξει πολύ από την απόκτηση της WMC», δήλωσε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του σκέλους, Lauren Bossard, σε χθεσινό του σημείωμα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους εργαζομένους, συμπληρώνοντας: «Το περιβάλλον στην αγορά των στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου έχει σημαντική αρνητική επίδραση στη δραστηριότητα».

Η απόφαση της General Electric να εξέλθει της επένδυσης της WMC, λαμβάνεται σε μία στιγμή που πλέον των 60 εταιρειών υποθηκών έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους, πτώχευσαν ή έψαξαν αγια αγοραστές από την έναρξη του 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News.

Το WMC που εδρεύει στην Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, μείωσε φέτος το εργατικό δυναμικό του κατά το ήμισυ και αύξησε κατά 330 εκατ. δολ. τα αποθέματα το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την General Electric τον Απρίλιο. Η τελευταία ενδέχεται να εμφανίσει ζημίες 150 εκατ. δολ. στο σκέλος της WMC κατά τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Οι μετοχές της General Electric, η οποία υστερεί μόνο από την Exxon Mobil Corp. σε χρηματιστηριακή αξία, σημείωσαν άνοδο 80 σεντς, ποσοστό 2,1%, φθάνοντας χθες στα 39 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα