Energizer Holdings: 1,2 δισ. δολ. για την απόκτηση της Playtex

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2007 11:16

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Playtex Products Inc. αντί του ποσού του 1,2 δισ. δολ. με στόχο τη μείωση του κόστους διανομής, αλλά και την απόκτηση των σημάτων Banana Boat (αντηλιακά) και Wet Ones (υγρά μαντηλάκια) έκλεισε η Energizer Holdings Inc. η εταιρεία που παράγει μπαταρίες.

Οι κάτοχοι της Playtex θα λάβουν 18,30 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Η τιμή είναι 18% υψηλότερη από το τελευταίο κλείσιμο των μετοχών της. Συμπεριλαμβανομένου του χρέους, η εμπορική συναλλαγή ανέρχεται σε 1,9 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία αποτελεί νίκη για την Harbinger Capital Partners, τη μεγαλύτερη μέτοχο της Playtex, που επιδίωξε την τμηματική πώληση της Playtex ή του συνόλου της εταιρείας, ασκώντας κριτική στα σχέδια του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή, Neil DeFeo για την αύξηση των κερδών μέσω εξαγορών.

Οι μετοχές της Playtex σημείωσαν άνοδο 31 σεντς, ποσοστό 2%, φθάνοντας χθες στα 15,52 δολ. η μία. Πέρυσι, αναρριχήθηκαν 53%.

Οι μετοχές της Energizer αναρριχήθηκαν 1,56 δολ., ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 106,73 δολ. η μία και σε επίπεδα ρεκόρ χθες στη Ν. Υόρκη, πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας. Πέρυσι, οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 89%.

Η Energizer θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά με μετρητά και δάνεια. Σύμβουλοί της στην εμπορική συναλλαγή είναι η Banc of America Securities LLC και η Bryan Cave LLP. Σύμβουλοι της Playtex είναι η Lehman Brothers Inc. και η Morgan Lewis & Bockius LLP.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα