Ιδιωτικές κλινικές στη Ν.Α. Ευρώπη στο «στόχαστρο» της MIG

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2007 14:53

Η Marfin Investment Group (MIG) σχεδιάζει να επενδύσει έως ένα δισ. ευρώ σε ιδιωτικά νοσοκομεία στη νοτιοανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο του ετήσιου επενδυτικού προγράμματος στην περιοχή, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Ο κόσμος στην περιοχή μεγαλώνει, αλλά γίνεται πιο πλούσιος και η δημόσια υγεία δεν ανταποκρίνεται πάντα στα κριτήριά τους. ¶ρα η αγοράς της ιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης αναπτύσσεται με εκπληκτικούς ρυθμούς», δήλωσε στο παραπάνω ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Matteo Stefanel, πρόεδρος της επιτροπής συμβούλων σε θέματα επενδύσεων της MIG.

Τα περίπου δύο δισ. ευρώ από τα 5,2 δισ. ευρώ που άντλησε η Marfin προέρχονται από εφοπλιστές και άλλους Έλληνες επιχειρηματίες, είπε ο Stefanel.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Μarfin δεν επηρεάζεται από τις τρέχουσες πιστοληπτικές ανησυχίες παρά τα αυστηρότερα κριτήρια δανεισμού και έχει ήδη αποφασίσει πού θα επενδύσει τα κεφάλαιά της στις χώρες για τις οποίες έχει εκφράσει ενδιαφέρον, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία. Ενδέχεται μάλιστα να προχωρήσει σε συμφωνίες στην Τουρκία, την Εσθονία, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

«Έχουμε προκαθορίσει τους στόχους μας και έχουμε δεσμεύσει όλα τα κεφάλαιά μας στις συγκεκριμένες συμφωνίες», είπε ο Stefanel. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα επενδύσουμε τα 15 δισ. ευρώ σε διάστημα ενός έτους».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα