Bitcoin: Η χειρότερη πτώση του από τον Μάρτιο κλονίζει την πίστη στο κρυπτονόμισμα

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 12:10
UPD:13:28
REUTERS/Benoit Tessier

Διήμερη πτώση καταγράφει μετά τα απανωτά ρεκόρ το bitcoin, σημειώνοντας τη χειρότερη πτώση από τον Μάρτιο, προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές ότι η δυναμική του μπορεί κοπάσει.

Το κρυπτονόμισμα υποχώρησε 18% χθες και σήμερα Δευτέρα, έως τις 33.500 δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο και ακολουθεί την επίτευξη του ιστορικού υψηλού των 42.000 στις 8 Ιανουαρίου.

Η τιμή του bitcoin υπερτετραπλασιάστηκε το 2020, ξυπνώντας μνήμες από τη μανία του 2017, όταν έγιναν ευρύτερα γνωστά τα κρυπτονομίσματα, η τιμή των οποίων κατέρρευσε γρήγορα, θυμίζει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αληθινοί πιστοί στο Bitcoin υποστηρίζουν ότι το ράλι αυτή τη φορά είναι διαφορετικό από τους προηγούμενους κύκλους έκρηξης, επειδή το περιουσιακό στοιχείο έχει ωριμάσει με την είσοδο θεσμικών επενδυτών και θεωρείται όλο και περισσότερο ως νόμιμη αντιστάθμιση έναντι της αδυναμίας του δολαρίου και του κινδύνου πληθωρισμού. Αλλοι ανησυχούν ότι το ράλι προκλήθηκε και τροφοδοτήθηκε από τη ρευστότητα που προκάλεσαν τα προγράμματα στήριξης και ότι είναι απίθανο να λειτουργήσει ποτέ ως βιώσιμη νομισματική εναλλακτική.

«Το Bitcoin είναι σχεδόν σίγουρα σε μια άλλη φούσκα και ο τρέχων ρυθμός ανάπτυξής του δεν είναι βιώσιμος», δήλωσε ο Howard Wang, συνιδρυτής της Convoy Investments LLC σε σημείωμα στις 10 Ιανουαρίου. «Ενώ μπορεί να ωριμάσει στο μέλλον, το Bitcoin, όπως υπάρχει είναι σε μεγάλο βαθμό ένα κερδοσκοπικό πλεονέκτημα».

Το bitcoin αδιαφόρησε για τις πρόσφατες βυθίσεις και μπορεί να το ξανακάνει, δυνητικά ανακάμπτοντας στις 44.000 δολάρια «πριν την πραγματική διόρθωση», δήλωσε αναλυτής.

Το πρωί της Δευτέρας το bitcoin κάλυψε κάποιες από τις απώλειες, ανεβαίνοντας στις 35.600 δολάρια. Άλλα κρυπτονομίσματα επίσης πιέστηκαν, με το δεύτερο μεγαλύτερο (Ether) να χάνει 20%.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα