MIG: Εξαγορά του 30% της Vivartia

Στην τιμή των 25 ευρώ ανά μετοχή
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2007 15:58
UPD:16:03

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ και επισήμως η εξαγορά του 30% της Vivartia από τη Marfin Investment Group (ΜΙG), στα 25 ευρώ ανά μετοχή, όπως πρώτη μετέδωσε η «Ν». Η συμφωνία αποτιμά το ποσοστό στα 549,8 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί με το άνοιγμα του Χ.Α. τη Δευτέρα, 16/07/07.

Η συμφωνία «σηματοδοτεί μία νέα περίοδο έντονης και ταχείας ανάπτυξης της Vivartia, με στόχο να καταστεί μια από τις μεγαλύτερες ομοειδείς εταιρείες στον κόσμο», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Vivartia, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, το ποσοστό του οποίου στο μ/κ της εταιρείας μειώνεται στο 5,1%, ενώ παραμένει εκτελεστικός πρόεδρος.

Ο κ. Σ. Θεοδωρόπουλος παραμένει διευθύνων σύμβουλος της Vivartia και μέτοχος με ποσοστό 1,3%, ενώ ο κ. Α. Βγενόπουλος πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα μη εκτελεστικού Αντιπροέδρου στην εταιρεία, όπως πρώτη μετέδωσε η «Ν».

«Πιστεύω ότι το κοινό μας όραμα με τη διοίκηση της Vivartia και ο συνδυασμός ικανοτήτων και κεφαλαίων, δημιουργεί τις σωστές προϋποθέσεις για την προώθηση των συμφερόντων των μετόχων και των δύο εταιρειών», δήλωσε ο κ. Βγενόπουλος.

Το πρωί, ο πρόεδρος του Χ.Α. αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των δύο εταιρειών επικαλούμενος επικείμενες σημαντικές ανακοινώσεις.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα