MIG: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 30% της Vivartia

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2007 17:26
UPD:17:34

Η Marfin Investment Group (MIG) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η εξαγορά του ποσοστού 30% από τους κύριους μετόχους της Vivartia ΑΒΕΕ στην τιμή των 25 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η MIG αγόρασε 21.991.665 μετοχές της Vivartia (οι οποίες αντιπροσωπεύουν 30% του μετοχιού κεφαλαίου) στην τιμή των 25 ευρώ.

H συνολική επένδυση είναι ύψους 549,8 εκατ ευρώ.

MIG γίνεται πλέον ο μεγαλύτερος και ο ελέγχων μέτοχος της Vivartia. Ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος (πρόεδρος της Vivartia) και ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Διευθύνων σύμβουλος της Vivartia) συμφώνησαν να παραμείνουν στην εταιρεία, ως τμήμα της συναλλαγής και διατηρούν

5,1% και 1,3% των μετοχών της εταιρείας, αντιστοίχως.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, θα αναλάβει τη θέση του μη εκτελεστικού αντιπροέδρου της Vivartia, άλλοι αντιπρόσωποι της MIG θα συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Vivartia.

Πέντε από τα εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Vivartia, θα υποδειχθούν από την MIG.

Η τιμή εξαγοράς αντιπροσωπεύει συνολική μετοχική αξία 1.833 εκατ ευρώ για το 100% της Vivartia.

Αντιπροσωπεύει 37,4% premium πάνω από την τιμή της μετοχής της Vivartia, την προηγούμενη ημέρα από την ανακοίνωση της εξαγοράς.

Εφαρμόζει επίσης έναν πολλαπλασιαστή τιμής 2,67 σε σχέση με την λογιστική αξία (2007) της εταιρείας.

Δήλωση Αν. Βγενόπουλου

Σχετικά με την ολοκλήρωση της εξαγοράς ο αντιπρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή σήμερα η MIG έγινε ο κύριος μέτοχος της Vivartia, μιας από τις καλύτερα αναγνωρισμένες εταιρείες στην περιοχή. Πιστεύω ότι η MIG μπορεί να είναι ένας πολύτιμος εταίρος στην διοικητική ομάδα της Vivartia στην προσπάθειά της να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της ευρωπαϊκής αγοράς.

»Η σημερινή συναλλαγή συμπίπτει με την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου και είμαι βέβαιος ότι τόσο οι υπάρχοντες όσο και οι νέοι μέτοχοι θα αναγνωρίσουν την συνεχόμενη προσπάθεια και αφοσίωση μας στη δημιουργία αξιών για εκείνους».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα