Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007 10:03
UPD:10:06

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά παρουσίασε μεικτές τάσεις με τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να δέχονται απώλειες από μετοχές όπως η ΤΙΤΚ και η ΜΡΦΚΟ. Γενικότερα οι επιχειρηματικές συμφωνίες πρωταγωνιστούν στην ελληνική αγορά και αποτελούν την μοναδική πηγή ώθησης της αγοράς, εν όψει και των ανακοινώσεων α’ εξαμήνου για τις εισηγμένες εταιρείες».

Proton Bank: «Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά, ενώ οι επενδυτές αναμένεται να επικεντρωθούν σε μια σειρά μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων αυτών για το δείκτη τιμών παραγωγού (PPI) και τη βιομηχανική παραγωγή. Η ελληνική αγορά αναμένεται να ακολουθήσει τους εταίρους της πτωτικά, δεδομένης της περιορισμένης ροής εταιρικών ειδήσεων».

Fortius Finance: «Θετικό παραμένει το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα, με τη χθεσινή ήπιας μορφή υποχώρηση, η οποία ενδέχεται να συνεχισθεί και σήμερα (μικτή εικόνα των ξένων χρηματιστηρίων χθες και σήμερα το πρωί), να θεωρείται φυσιολογική.

»Από τεχνικής απόψεως, ζητούμενο για σήμερα είναι η διακράτηση των 5.080 μονάδων, όπου εντοπίζεται η στήριξη του ΓΔ. Το ενδιαφέρον στο εξωτερικό αναμένεται να εστιασθεί στα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ στις 15:30 και στα εταιρικά αποτελέσματα β΄ 3μήνου των Coca Cola (πριν τις 16:30), Intel (μετά τις 23:00), Johnson & Johnson και Merrill Lynch».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα