S&B: Εξαγορά εργοστασίου επεξεργασίας μπεντονίτη στη Γερμανία

Αντί τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007 10:44

Οριστική συμφωνία για την εξαγορά εργοστασίου επεξεργασίας μπεντονίτη από την εταιρία ΟΜYΑ GmbH υπέγραψε ο Ομιλος S&B μέσω της γερμανικής θυγατρικής S&B Industrial Minerals GmbH.

Η τιμή εξαγοράς συμπεριλαμβανομένων και των αποθεμάτων ανήλθε στα €4 εκατ. Το εργοστάσιο βρίσκεται στο λιμάνι του Neuss στη Γερμανία, στον ποταμό Ρήνο και έχει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 50.000 τόνων.

Σκοπός της S&B είναι να αξιοποιήσει το νέο εργοστάσιο για την επεξεργασία αποκλειστικά λευκών μπεντονιτών και την παραγωγή λεπτών και υπέρλεπτων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Τα προϊόντα αυτά υψηλής λευκότητας χρησιμοποιούνται παγκοσμίως στην παραγωγή χάρτου και χαρτοπολτού, καθώς και ως προσθετικά στην παραγωγή χρωμάτων και επιχρισμάτων, στα κεραμικά, στη βιομηχανία τροφίμων και στην παραγωγή απορρυπαντικών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά αυτής της μονάδας ενισχύει τη δυνατότητα της S&B για σταθερή προμήθεια καινοτόμων προϊόντων λευκού μπεντονίτη σε εξειδικευμένες εφαρμογές, οι οποίες παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς και προοπτικές ανάπτυξης. Παράλληλα, η θέση της νέας μονάδας στο λιμάνι του Neuss διευκολύνει την εξυπηρέτηση των πελατών της S&B σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η προσθήκη της νέας μονάδας του Neuss στον Κλάδο Μπεντονίτη, μας δίνει ένα επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για ταχύτερη ανάπτυξη στις εξειδικευμένες και αναπτυσσόμενες χρήσεις λευκού μπεντονίτη. Αναμένουμε να αποσβέσουμε πλήρως την επένδυση αυτή σε τρία χρόνια, διπλασιάζοντας τις πωλήσεις μας λευκού μπεντονίτη στα €10 εκατ.», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Κλάδου Μπεντονίτη της S&B Bιομηχανικά Ορυκτά

κ. Κρίτων Αναβλαβής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα