Electrolux: Ελαφρά διαφοροποίηση των κερδών το β' τρίμηνο

Εξ αιτίας του υψηλού κόστους
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007 10:58

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσα το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρικών οικιακών συσκευών στον κόσμο, Electrolux AB, καθώς το κόστος των πρώτων υλών αυξήθηκε και η σουηδική εταιρεία αντιμετώπισε προβλήματα με καθυστερήσεις προϊόντων στην Ευρώπη.

Τα καθαρά κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητές της σημείωσαν άνοδο 0,7% φθάνοντας στα 545 εκατ. σουηδικές κορώνες (82 εκατ. δολ.) ή 1,93 κορώνες ανά μετοχή από 541 εκατ. κορώνες ή 1,82 κορώνες ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Στοκχόλμη. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η Electrolux θα εμφάνιζε κέρδη 571 εκατ. κορώνες.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής Hans Straaberg αύξησε την παραγωγή σε χώρες με χαμηλότερο εργατικό κόστος και παρουσίασε πιο ελκυστικά προϊόντα για να περιορίσει τον ανταγωνισμό των τιμών από άλλες ομοειδείς της, συμπεριλαμβανομένης και της Whirlpool Corp. Το υψηλότερο κόστος του ατσαλιού, μείωσε τα κέρδη και η υποχώρηση της αγοράς νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, ωθεί χαμηλότερα και εκεί την αγορά ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.

Οι πωλήσεις της Electrolux σημείωσαν αύξηση 1,8%, φθάνοντας στα 25,8 δισ. κορώνες το τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία. Συμπεριλαμβανομένων των περυσινών κερδών από την κατασκευάστρια εργαλείων κήπου Husqvarna AB, που διαχωρίστηκε τον Ιούνιο του 2006, τα καθαρά κέρδη μοιράστηκαν από 1,17 δισ. κορώνες.

Οι μετοχές της Electrolux έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 38%, έναντι ανόδου 9,2% του Dow Jones Stoxx 600 του δείκτη με τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της σουηδικής εταιρείας να ανέρχεται σε 49,9 δισ. σουηδικές κορώνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα