Novartis: 18% υψηλότερα κέρδη από σκεύασμα για την καρδιά

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007 11:09

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 18%, αποτέλεσμα των πωλήσεων σκευάσματος για την καρδιά, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Ελβετίας, Novartis AG. Η αύξηση των εσόδων θα περιοριστεί καθώς οι αρμόδιες αρχές καθυστέρησαν τρίτο πειραματικό σκεύασμα σε χρονικό διάστημα λιγότερο του έτους.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,02 δισ. δολ. ή 86 σεντς ανά μετοχή έναντι 1,17 δισ. δολ. (αναθερωρημένα στοιχεία) ή 73 σεντς ανά μετοχή σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αύξηση 10% σημείωσαν οι πωλήσεις φθάνοντας στα 10,1 δισ. δολ., σύμφωνα με την Novartis.

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι μετοχές της εταιρείας και διαπραγματεύθηκαν στα 66,2 ελβετικά φράγκα η μία στις 9:04 π.μ., στη Ζυρίχη, τοπική ώρα. Επίσης σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την αγορά ιδίων μετοχών αξίας 4 δισ. δολαρίων. Φέτος οι μετοχές της έχουν σημειώσει απώλειες 5,6%, υστερώντας του δείκτη Bloomberg Europe Pharmaceuticals Index ο οποίος υποχώρησε 3,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα