Ο Β. Μαγγίνας για την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωδικαστήριο

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007 13:47

«Ουδεμία παρασκηνιακή προσπάθεια για τη χρονική μετάθεση της παραπομπής υπήρξε από ελληνικής πλευράς. Όπως είναι γνωστό οι διαδικασίες αυτές - σε υπηρεσιακό μάλιστα επίπεδο - εντάσσονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/07/17/1358413.htm .

«Είναι επίσης γνωστό», πρόσθεσε ο υπουργός, «ότι χωρίς καμία ανάμειξη ή ευθύνη της ελληνικής Κυβέρνησης υπήρξε προφανώς αδικαιολόγητη καθυστέρηση για την ενημέρωσή της σχετικά με το χρόνο της απόφασης παραπομπής».

Όπως είπε ο υπουργός, «είναι λυπηρό να διακινούνται εικασίες και ερμηνείες και μάλιστα επί ενός τόσο ευαίσθητου θέματος, με σκοπό να αποδοθούν στην κυβέρνηση προθέσεις που δεν έχει, για να υπηρετηθούν άλλες σκοπιμότητες».

Επανέλαβε, τέλος, ότι η «αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος θα αντιμετωπιστεί μετά τη διενέργεια των προσεχών εκλογών και θα επιχειρηθεί με πλήρη διαφάνεια, συστηματικό διάλογο και με αποκλειστικό γνώμονα τα πραγματικά συμφέροντα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα