Νέα πτώση στο Χ.Α.

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007 17:52

Ρευστοποιήσεων συνέχεια σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αφορμή την πτώση των κυριοτέρων χρηματιστηριακών αγορών της Ευρώπης. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,47% και διαμορφώθηκε στις 5.069,87 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά διολίσθησε μέχρι τις 5.034,84 μονάδες.

«Η αγορά προσπάθησε σήμερα να αφομοιώσει τα τρέχοντα επίπεδα με αφορμή και την διόρθωση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων», δήλωσε στο Reuters ο κ. Χρήστος Σαμοθράκης, αναλυτής στην Merit Χρηματιστηριακή.

«Η συμφωνία MIG - Vivartia προδιαθέτει και για άλλες επιχειρηματικές συμφωνίες, καθώς η MIG πρόσφατα άντλησε σημαντικά κεφάλαια από την αγορά, που αναμένεται να επενδύσει σε διάφορους κλάδους», πρόσθεσε.

«Το ζητούμενο είναι να κρατήσουμε το ψυχολογικό φράγμα των 5.000 μονάδων. Από κει και πέρα, ο ρυθμός των ξένων αγορών και τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, θα δώσουν τον τόνο».

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 847 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 242 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 103 ενισχύθηκαν, 168 κατέγραψαν απώλειες και 36 παρέμειναν σταθερές.

Οι μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Τιτάνα σημείωσαν πτώση γύρω στο 2%.

Αντιθέτως, σημαντική άνοδο σημείωσε και σήμερα η μετοχή της Vivartia κλείνοντας με κέρδη 4,52%, στα 25 ευρώ. Παράλληλα, εμφάνισε και τον υψηλότερο τζίρο (319,5 εκατ. ευρώ). Η MIG ανακοίνωσε σήμερα ότι απέκτησε τη Δευτέρα το 34% της Vivartia.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα